Terug naar Acties & kortingscodes

Schoolboeken kopen

Studieboeken

Goedkope studieboeken

Studieboeken kopen met korting doe je eenvoudig via ons. Online uiteraard! Altijd makkelijk vanuit je luie stoel selecteren en bestellen. Studenten van WO- en HBO-opleidingen kunnen maximaal 5% studentenkorting krijgen op hun Nederlandstalige studieboeken. Makkelijk, snel en mooi meegenomen.

Sorteer op: 

Download Gratis eBook studieboeken!

Deze korting is voor onbepaalde tijd geldig.
Bekijk bookboon

Verkoop online je studieboeken en krijg binnen 7 dagen geld op je rekening!

Deze korting is voor onbepaalde tijd geldig.
Bekijk studystore
Je oude studieboeken zijn geld waard. Wil je weten hoeveel? Klik op de onderstaande button en check direct de waarde. Je ziet direct welke boeken je aan ons kunt verkopen en hoeveel ze waard zijn. Makkelijk verdiend, toch? Je verkoopt ze direct aan studystore, boeken gratis opsturen en binnen 7 dagen cash op je rekening.

Schoolboeken kopen met Studentenkorting

Jouw studieboeken zijn zo ongeveer het belangrijkste dat je nodig hebt tijdens je studie. Je kunt er niet omheen. Het liefst zouden we dan ook enorm stunten en jou met goedkope studieboeken flink wat geld besparen. Maar dat mag niet. In de Wet op de vaste boekenprijs (Wvbp) is geregeld dat de maximale korting op (studie)boeken 5% is. Daarnaast zijn er enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen:

1. Je moet minimaal twee verschillende studieboeken aanschaffen.
2. De boeken moeten zijn voorgeschreven door een hbo- of wo-opleiding.
3. Je moet tijdens het bestelproces verklaren dat je echt student bent en staat ingeschreven bij een hbo- of wo-opleiding.

Selectie studieboeken met studentenkorting

OK, logisch dat je écht student moet zijn. Alleen nog even uitzoeken welke boeken in aanmerking komen voor die 5%. Nou, daar helpen wij je mee. Wij zorgen ervoor dat studieboeken kopen voor jou een fluitje van een cent wordt. We hebben alle boeken met studentenkorting alvast voor je op een rijtje gezet. Studieboeken bestellen doe je zo snel, makkelijk én voor de laagste prijs. Bijvoorbeeld via Bol.com. Wil je toch liever meer besparen op je studieboeken, kies dan voor tweedehands studieboeken of bekijk hier onze gratis eBooks. Die zijn tot wel 60% goedkoper!

Wet op de vaste boekenprijs

Even terugkomend op de (Wvbp). Het nadeel voor ons koopjesjagers is dat er maximaal 5% korting gegeven mag worden. Maar het is voor een goed doel, want de wet stimuleert een breed aanbod van boeken in het algemeen. Als constant met prijzen gestunt wordt, is het voor uitgevers bijvoorbeeld niet interessant om een wat minder verkopende dichtbundel of belangrijk geschiedenisboek uit te geven. Door de prijzen voor elke aanbieder (of het nu een boekwinkel, supermarkt of boekenwebshop is) gelijk te trekken, krijgen uitgevers de kans om ook wat minder verkopende boeken in de markt te zetten. Het aanbod blijft zo groot en divers. En dat is uiteindelijk goed voor het boekenlandschap in Nederland. Duidelijk?

Studieboeken verkopen aan andere studenten

Weet je wat veel slimme studenten trouwens ook doen? Ze verkopen aan het eind van een schooljaar de boeken die ze niet meer nodig hebben. Uit ervaringen van ex-studenten weten we dat je de meeste studieboeken toch nooit meer inziet. Je komt ze bijvoorbeeld pas weer tegen als je gaat verhuizen. Zonde, want de meeste studieboeken houden hun waarde redelijk vast. Je krijgt voor je ‘oude’ boeken vaak nog net iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Er zijn genoeg andere studenten op zoek naar goedkope studieboeken. Dat verkopen komt daarom wel goed. Zo pak je mooi nog even wat extra cash op de studieboeken die je een jaar daarvoor al met 5% korting wist aan te schaffen. Geen dank voor deze gratis tip :). Studeer ze!